';
Image
Leen Pairon
Voedingsdeskundige
Image
Elke De beleyr
Voedingsdeskundige
ALGEMEEN

Laat voeding je medicijn zijn, en je medicijn je voeding. Zelfs Hippocrates wist het al. Geen enkel proces in ons lichaam werkt zonder de juiste bouwstoffen, en onaangepaste voeding maakt ons zelfs ziek. We kijken samen naar eventuele tekorten, klachten en aandoeningen, en we proberen die op te lossen door het aanpassen van het voedingspatroon. Ook bij alle soorten spijsverteringsklachten, vermoeidheid, huidaandoeningen en hormonale klachten kan voeding verlichting brengen. We werken vaak een plan uit om het effect van andere therapieën te versterken, maar voedingsadvies kan ook op zichzelf staan.

Beide voedingsdeskundigen gaan samen met u op zoek naar een optimaal voedingspatroon, aangepast aan eventuele voedingsallergieën en -intoleranties. Ze bekijken je huidige voedingsschema, en we zoeken via aanpassingen naar een verbetering van en oplossing voor bestaande klachten. Een recente bloedanalyse is altijd zinvol, zodat we ook eventuele tekorten kunnen aanpakken. Er wordt samengewerkt met de artsen indien dit nodig is.

DEELSPECIALISATIE

Deelspecialisaties Leen Pairon:

  • Hormoonfactor: Via voeding, aanpassingen in het eetpatroon, motivatie tot beweging en een stuk stressbeperking werken aan hormonale klachten.
  • Begeleiding LipoLip kuur: op een gezonde en doeltreffende manier afvallen en de eerste stappen zetten naar een nieuwe gezonde levensstijl

Deelspecialisatie Elke De Beleyr:

  • Darmproblemen: met brede (orthomoleculaire) aanpak van de darmen en voeding.
  • Koolhydraatarme aanpak: zo nodig bij bepaalde chronische klachten.

 

CONSULTATIE

Bij Elke De Beleyr: Voor nieuwe patiënten duurt een eerste consultatie ongeveer 1u, waarin we uitgebreid kijken naar de klachten en het huidige voedingspatroon. Meestal volgt na 6 weken een eerste opvolggesprek.

Bij Leen Pairon: Voor nieuwe patiënten starten we met een uitgebreid intakegesprek van 1,5u (1u indien doorverwezen vanuit Medihuis). Vervolgconsulten duren ongeveer 30min. Er wordt de eerste consultatie een opvolgtraject besproken.

INDICATIES
  • Vermoeidheid, lusteloosheid, slapeloosheid
  • Blijvende voedingstekorten
  • Optimalisatie van uw dieet bij intoleranties en allergiëen
  • Begeleiding bij gewichtsproblemen (voor duurzaam gewichtsverlies zonder (crash)diëten, maar ook voor aankomen op een gezonde manier).
  • Preventief voedings- en leefstijladvies voor een optimale gezondheid en om klachten te voorkomen.

Extra bij Leen Pairon

  • Bij hormonale klachten zoals schildklierproblemen, bijnierproblemen (burn-out), overgangsklachten, PCOS, insulineresistentie, …
BEREIKBAARHEID

Voor Elke De Beleyr: klik hier

Voor Leen Pairon: klik hier

OVERIG

Consulten worden niet terugbetaald door de verplichte verzekeringen.  

Het is handig als u een overzicht meebrengt van uw huidig eetpatroon. Een recente bloedname is hulpmiddel, maar niet vereist.