';
Image
Inne Onsia
Kinesist
Image
Elien Lembrechts
Kinesiste
ALGEMEEN

Kinesitherapie betekent letterlijk ‘behandelen door bewegen’. Maar in feite houdt die term veel meer in. Met alle beschikbare middelen proberen kinesitherapeuten de capaciteiten van de patiënt te optimaliseren: het opnieuw leren lopen na een ongeval, specifieke ademhalingstechnieken aanleren om een hart- en/of longpatiënt een meer comfortabel bestaan te bieden, voorbereiden en begeleiden van bevallingen … Dit is maar een greep uit het brede gamma van de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Die waaier van taken breidt nog dagelijks uit en vereist een continue follow-up en een kritische geest. Kinesitherapie is in feite zoals het leven zelf, voortdurend in beweging!

DEELSPECIALISATIE

Deelspecialisatie Inne Onsia

  • Lymfedrainage: Naast de algemene kinesitherapie doet Inne ook lymfedrainage ad modum Vodder. De manuele lymfedrainage is een zeer zachte massagevorm die de doorstroming van lymfevocht in ons lymfestelsel stimuleert. Lymfedrainage wordt oa. aangewend voor klachten van oedeem, lokale vochtophoping na bv. een klieruitruiming of radiotherapie. Aangezien wij als mens ongeveer 70% water zijn, heeft lymfedrainage ook invloed op tal van lichaamsfuncties. Zij maakt enkel gebruik van manuele technieken, ev. aangevuld met taping, oefentherapie, zwachtelen, steunkous, ..

Deelspecialisaties Elien Lembrechts:

  • Manuele therapie: Wanneer gewrichten in ons lichaam niet optimaal bewegen, kan spier- en gewrichtspijn optreden. Met manuele therapie worden gewrichten zacht gemobiliseerd of, wanneer dit nodig is, dieper gemanipuleerd. Daarnaast worden ook specifieke technieken gehanteerd in functie van het spierpeesapparaat. Manuele therapie wordt vaak gebruikt om bepaalde lichaamsreacties te dempen, gewrichtsdysfuncties los te maken en functiestoornissen te verbeteren.
  • SportkinesitherapieBent u een recreatief sporter of een topsporter? Het doel is om u na een blessure weer blessurevrij naar hetzelfde niveau (of hoger) te begeleiden en een nieuwe blessure te vermijden. Doormiddel van sportspecifieke oefeningen pakken we acute sportletsels en overbelastingsletsels aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn spierscheuren, spierverrekkingen, kruisbandletsels, enkelverstuikingen, schouderpijn, kraakbeenletsels en nog tal van andere blessures. Hiernaast kan u voor revalidatie, persoonlijke begeleiding en preventie bij ons terecht. Oefenkinesitherapie vult manuele therapie aan om een langdurige symptoomverbetering te bereiken. Bewegingen en/of oefeningen worden uitgevoerd om de capaciteit van het herstellend weefsel te verbeteren. Deze oefeningen worden specifiek in samenspraak met en voor u geselecteerd zodat een verbeterde weerbaarheid en zelfredzaamheid van uw lichaam verkregen wordt.

  • Pre-en postoperatieve revalidatie: Heeft u net een orthopedische operatie ondergaan of heeft u er een gepland staan? Zowel voor als na de operatie begeleiden we u zodat het herstel zo vlot mogelijk kan verlopen.  Voor de operatie wordt informatie gegeven over wat er zal gebeuren tijdens en na de operatie en wordt de conditie onderhouden of verbeterd en spierkracht getraind zodat de revalidatie na de operatie vlot kan verlopen en pijn onder controle gehouden kan worden.  Tijdens de revalidatie worden manuele technieken gebruikt en oefeningen gegeven, volledig aangepast aan de patiënt.

  • Kaakgewrichtsdysfuncties en kauwproblemen: Het temporomandibulair syndroom is een dysfunctie van het kaakgewricht en uit zich in pijn in de kaak, knappend gevoel tijdens kauwen, krakende gewrichten, blokkeringen, beperkte opening of sluiting van de mond, tandpijn, pijn in oren/slapen, oorsuizen, pijn in gezicht, hoofdpijn en heel andere symptomen. Te gespannen spieren, stress, tandenknarsen, letsels en zelfs trauma’s behoren tot factoren die het ontstaan van dit syndroom kunnen verklaren. De behandeling verloopt doormiddel van een multidisciplinaire aanpak. Dit kan gaan van medicatie, ontspanning van kaken, correctie van tandsluiting, behandeling van tandenknarsen tot een operatie die pas in laatste instantie dient overwogen te worden.

  • Pre- en postnatale begeleiding: “Tijdens en na de zwangerschap ondergaat jou lichaam enorm veel veranderingen. Dit kan gepaard gaan met pijn in de rug of het bekken, vermindering van conditie, afname van stabiliteit en tal van andere lichamelijke klachten. Doormiddel van manuele technieken, oefentherapie en coaching kan je kinesist je begeleiden tijdens en na de zwangerschap. Tijdens prenatale lessen worden tips voor ontspanning, puffen en persen gegeven. Tijdens deze eerste 2 of 3 behandelingen worden jij en je partner voorbereid op de grote dag. Na de bevalling kan je baby mee genieten van de postnatale oefeningen.”

  • Sporttaping en kinesiotaping: Sporttaping is een aanvullende behandelmethode gericht op musculoskeletale aandoeningen (problemen van het spier-, pees- en gewrichtsstelsel). Een gekwetste structuur kan indien nodig beschermd worden zodat de kans op herval tijdens sporthervatting (gedurende de revalidatie) verkleint. Hierdoor wordt het herstel ondersteund. Kinesiotaping heeft verschillende functies. Deze taping kan zorgen voor pijndemping, steun geven aan spieren en gewrichten, weefsels en gewrichten corrigeren dmv feedback en oedeem verminderen.

CONSULTATIES

De consultaties zijn specifiek en individueel ingevuld maar duren gemiddeld 30 minuten. De consultaties worden deels terugbetaald door het ziekenfonds bij het voorleggen van een geldig doktersvoorschrift.

Opmerking:

Inne Onsia werkt gedeconventioneerd en hanteert de volgende tarieven:

  • Courante pathologie
    –       1ste behandeling: 35 euro (+ 4 euro dossierkost)
    –       2de behandeling: 35 euro
  • Huisbezoek (indien noodzakelijk): + 3 euro verplaatsingsvergoeding
  • Bij andere pathologieën: 45 minuten –eerste sessie +35 euro dossierkost

Elien Lembrechts werkt gedeconventioneerd en hanteert de volgende tarieven:

  • Courante pathologie
    –       1ste behandeling: 45 euro (38 euro + 7 euro dossierkost)
    –       2de behandeling: 38 euro
  •  Dossierkost andere pathologie: +35 euro
  •  Huisbezoek (indien noodzakelijk en indien mogelijk): +3 euro verplaatsing

 U krijgt op het einde van uw behandelingen een getuigschrift voor de mutualiteit. Indien u dit vroeger wenst, mag u dit altijd vragen.

 Indien u een afspraak niet kan nakomen, gelieve dit 24u op voorhand te verwittigen. Indien laattijdig wordt verwittigd, wordt hiervoor de kost van de behandeling aangerekend, die u niet terugtrekt van het ziekenfonds.

 

INDICATIES

Inne Onsia:

  • Algemene klachten van het bewegingsapparaat en  rug- en nekklachten.
  • Oedeem/vochtophoping in arm/hand/been/…  na bv.klieruitruiming.

Elien Lembrechts: 

  • Algemene klachten aan het bewegingsapparaat: Rug- en nekklachten, gewrichtsklachten, spier- en peesaandoeningen en sportletsels
  • Manuele therapie en sportkinesitherapie
  • Pre- en postoperatieve revalidatie
  • Kaakgewrichtsdysfuncties en kauwproblematiek
  • Pre- en postnatale begeleiding (geen bekkenbodemkinesitherapie)
  • Taping
  • Persisterende pijnklachten en chronische aandoeningen
BEREIKBAARHEID

Inne Onsia:
Voor contactgegevens: klik hier
Aanwezig in de praktijk: dinsdag 8-17u, vrijdag 8-12u.

Elien Lembrechts:
Voor contactgegevens: klik hier
Aanwezig in de praktijk: maandag: 8u-18u, dinsdag: 8u-20u, donderdag 16u-20u, (woensdag en vrijdag Moveo: https://www.moveoschoten.be/)

Consultatie enkel op afspraak via de agenda online, telefonisch of e-mail. Afspraken dienen minstens 24u op voorhand verzet of geannuleerd te worden.
Bij laattijdig afzeggen kan deze afspraak aangerekend worden.

EXTRA

Gelieve mee te brengen:

  • Identiteitskaart.
  • Doktersvoorschrift voorzien van een klevertje van de mutualiteit.
  • Eventuele medische verslagen.
  • Comfortabele kledij.
  • Handdoek