';
Image
Dr. Melanie Cook
Huisarts
Image
Dr. Sofie Belis
Huisarts
Image
Dr. Andrea Hak
Huisarts in opleiding
Image
Elke Couck
Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk
AFSPRAAK MAKEN
NOODNUMMERS

Spoed: 112

De Huisartsenwachtpost Antwerpen Noord is bereikbaar van vrijdagavond 19 uur tot en met maandagmorgen 08 uur op het nummer 03 296 13 00.
Ook op feestdagen en brugdagen is de wachtpost geopend. U mag niet naar de wachtpost gaan zonder afspraak.
Neem eerst telefonisch contact op.
 Meer informatie kan u vinden op https://www.hwpantwerpen.be

Voor de weekwacht (van maandag t/m donderdag) belt u naar het nummer 0900-10512*. Geef uw postcode in. U wordt dan doorverbonden met de arts van wacht in uw regio.
* 0,50 eurocent/minuut

ALGEMEEN

De huisartsen zijn geaccrediteerd, volgen regelmatig bijscholingen, en handelen volgens de nieuwste richtlijnen voor de huisartsgeneeskunde. De praktijk werkt met een elektronisch medisch dossier (EMD) waarin het globaal medisch dossier wordt bijgehouden. Waar nodig werken we nauw samen met therapeuten en specialisten.

Opmerking: Er worden in de praktijk ook gynaecologische uitstrijkjes genomen, en verwijdering van spiraal, net als zwangerschapsopvolging kan ook bij alle artsen. Ook kinderen zijn heel welkom in de praktijk.

Deelspecialisaties Dr. Melanie Cook:

  • Outdoor medicine: Opleiding expeditiegeneeskunde, acute geneeskunde in de wildernis, reisgeneeskunde
  • Neuraaltherapie: Behandeling van voornamelijk pijnklachten aan de hand van lokale injecties met procaïne.

Deelspecialisatie Dr. Sofie Belis:

  • Sportgeneeskunde: diagnostiek en opvolging van sportblessures, sportmedische keuring (sportkeuring.be), …

Dr. Hak Andrea

  • HAIO: Huisarts in opleiding na een 4 jaars-traject waarbij ze interne geneeskunde in opleiding heeft gedaan, is ze toch naar de opleiding huisartsgeneeskunde gegaan. Ze is al een jaar deze opleiding aan het doen en vervolledigd haar laatste 1,5 j opleiding in het Medihuis.

 

Elke Couck is verpleegkundige in de huisartsenpraktijk. Dit houdt in dat zij de huisartsen zal ondersteunen waar mogelijk. Zij zal de dossiers beheren, het preventief plan opstellen, uw medicatie actualiseren, zij kan bloed nemen, diabetes begeleiden en nog veel meer. Ze zal ingezet worden waar nodig om wat meer aandacht te besteden aan zaken waar de huisarts niet altijd voldoende tijd voor kan vrijmaken. Zo blijft u optimaal begeleidt.

CONSULTATIES

Wij willen u motiveren om zoveel mogelijk zelf langs te komen: de omstandigheden voor onderzoek en behandeling zijn immers optimaal binnen de praktijkruimten. Huisbezoeken worden gereserveerd voor patiënten die omwille van gezondheidsproblemen niet zelf naar de praktijk kunnen komen. Afspraken voor huisbezoeken moeten dezelfde ochtend voor 10u gemaakt worden. Het tijdstip van het huisbezoek zal niet vaststaan.

BEREIKBAARHEID

Voor de contactgegevens Melanie Cook: klik hier

Voor de contactgegevens Sofie Belis: klik hier

Voor de contactgegevens Andrea Hak: klik hier

Voor de contactgegevens Elke Couck: klik hier

Om de artsen zo weinig mogelijk te storen tijdens de consultaties vragen we om alleen te bellen als het echt nodig is,  en enkel tijdens de ingeplande telefoonmomenten. Elke, de verpleegkundige, zal u met vele zaken ook verder kunnen helpen. Zij is er dagelijks tussen 8.30u en 13.30u (behalve woensdag).

Voor afspraken gebruikt u liefst de online agenda. Als u daar vragen over heeft, kunt u die stellen aan het secretariaat.

Uiteraard zal de arts voor dringende zaken wel telefonisch bereikbaar zijn tussen 8u ‘s morgens en 19u ‘s avonds. Voor die continuïteit wordt er wel samengewerkt met collega huisartsen die u dan ook te woord kunnen staan.

Aanwezigheid dr. Melanie Cook: maandag 9-14u, dinsdag 9-18u, donderdag 9-18u, vrijdag 8-14u.

Aanwezigheid dr. Hak Andrea: Maandag 9u-19u, woensdag 9u-15u, donderdag 11u-16u, vrijdag 9u-15u

Aanwezigheid dr. Sofie Belis: maandag 9-18u, dinsdag 14-18u, woensdag 14-19u, donderdag 8-12u, vrijdag 9-17u

WACHTDIENST

Om een continue zorg te garanderen, kan u elke werkdag (maandag tot en met donderdag) vanaf 19u terecht bij de huisarts van wacht. Die is telefonisch bereikbaar voor dringende problemen en vragen. Vanaf vrijdagavond 19u tot en met maandagochtend 7u kan u terecht in de huisartsenwachtpost aan het Jan Palfijn Ziekenhuis.

Dit kan steeds via het telefoonnummer: 0900.10.512

Adres huisartsenwachtpost: Lange Bremstraat 70, 2170 Merksem (naast de ingang van spoedgevallen ZNA Jan Palfijn)